Praktijkschool De Baander wordt flink groter

Uitbreiding De Baander Amersfoort HeilijgersDe praktijkschool De Baander aan de Zangvogelweg wordt de komende maanden fors uitgebreid. De aula wordt drie keer zo groot en er komen vier praktijklokalen bij.

Afgelopen vrijdag 7 juli vond de ondertekening van de bouwopdracht plaats. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de uitbreiding van de bestaande aula, vier praktijkruimten, de uitbreiding van het dierenverblijf en de ondersteunende ruimten. De partijen laten er geen gras over groeien: volgende week gaan ze al van start.

De handtekeningen werden gezet door Martijn van Elteren, directeur-bestuurder van De Baander, Herman Broekhuizen commercieel directeur van Heilijgers Bouw en Joost den Otter, directeur van Lomans Amersfoort. Heilijgers gaat de uitbreiding uitvoeren in samenwerking met Bulkens Architecten en HEVO.

Heilijgers uitbreiding de baander school voor praktijkonderwijs - foto Cees Wouda

Volgens directeur Martijn van Elteren van De Baander komt er door de verbouwing ongeveer 600 vierkante meter bij zijn school, die nu 3000 vierkante meter telt en 235 leerlingen heeft. ,,We hebben een kas op de binnenplaats naar een andere plek verhuisd, zodat er ruimte vrijkomt voor de bouw.’’
Eerst wordt de aula op de begane grond uitgebreid. ,,Die wordt meer dan drie keer zo groot,’’ aldus de directeur. ,,En er komt een mooi podium in voor bijvoorbeeld zangles of optredens. Daar bovenop worden vier nieuwe lokalen gebouwd. Het gaat om een beautysalon, een zorglokaal, een lokaal voor detailhandel en een textiel- en handvaardigheidsruimte.

De lokalen zijn bedoeld om praktijksituaties na te bootsen, waar de moeilijk lerende leerlingen straks mee te maken kunnen krijgen als ze aan het werk gaan. Een deel van de leerlingen is betrokken geweest bij de voorbereidingen.

De leerlingen van De Baander worden tijdens de uitvoering op een praktische manier betrokken bij het project. ,,Als vanaf volgende week het grondwerk begint, kunnen de leerlingen van de afdeling Bouw zich ook nog erg nuttig maken,’’ zegt Van Elteren. Het is het streven om de nieuwbouw in februari te openen.